Nemzetközi Költészeti Verseny «Aj da Puskin!»
«Ай да Пушкин!»

Nemzetközi Költészeti Verseny «Aj da Puskin!»

Az «Aj da Puskin!» Nemzetközi Költészeti Verseny Szabályzata

1. A verseny általános szabályzata:
Jelen Nemzetközi Költészeti Verseny (a továbbiakban: Verseny) szabályzata az orosz költő, Alexander Puskin, az orosz irodalmi nyelv létrehozója születésének 220. évfordulója alkalmából jött létre.

2. A Verseny kezdeményezői és szervezői:
A Nemzetközi Humanitárius Együttműködésért felelős Oroszországi Szövetségi Hivatal (Moszkva), az Orosz Kulturális Központ Magyarországon (a továbbiakban: OKK). A verseny előkészítésének és lebonyolításának általános irányítását az OKK vezetősége által jóváhagyott Szervező Bizottság végzi. A verseny előkészítésének utolsó szakaszában a Szervező Bizottság kinevezi az illetékes zsűrit. A zsűri döntését jegyzőkönyv dokumentálja, és nem felülvizsgálható.

3. A Verseny célkitűzései:
Az «Aj da Puskin!» Nemzetközi Költészeti Verseny célja az orosz irodalom tanulmányozása iránti érdeklődés növelése, az orosz kultúra puskini hagyományaira jellemző erkölcsi és kulturális iránymutatások támogatása, valamint a kreatív képességek fejlesztése. A Verseny létrejöttének célja, hogy bemutassa az orosz nyelv és orosz irodalom tanulásának elterjedését a világban.

4. A Verseny résztvevői és feltételei:

A Versenyen részt vehetnek óvodások, az általános- és középiskolák tanulói, a tanulók szülei, egyetemisták, tanárok, a honfitársak és a minden érdeklődő. A résztvevőknek saját versüket kell elszavalniuk orosz nyelven, lehetőleg a költő műveinek stílusában, a következő témákban: Puskin, Oroszország, orosz nyelv. A résztvevők önállóan vagy az OKK segítségével veszik fel videofelvételekre szavalataikat: FULL HD, felbontás 1920×1080, 16×9 arány, max. 40 másodperc, kiváló minőségű hangzással.

A videofelvételeket vagy a hozzájuk kapcsolódó linkeket az OKK e-mail címére, az aa.urazbekova@ruscenter.hu címre kell elküldeni „Aj da Pushkin!” felirattal, a következő kapcsolatfelvételi adatok megjelölésével (név, életkor, tevékenységi kör, e-mail, telefonszám). A résztvevők az anyagnak a Versenyre történő elküldésével egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép- és videóanyag internetes közzétételre kerüljön. Kívánatos ruházat: fehér felső, fekete alsó. Az egyes #Pushkin220, #Pushkin220, #idapushkin, #Айдапушкин, #gочитаемпушкина hashtag jelű videók kikerülnek az internetre és a szociális oldalakra.

A legjobb műveket egy nagy videóba rendezzük, amelyet az A.Sz.Puskin évfordulója alkalmából szervezett rendezvényeken kívánnak bemutatni.

5. Beküldési határidő és a verseny rendje:
A videofilmeket 2019. március 11-től május 26-ig fogadják el.

6. Teljesítményértékelési kritériumok:
• A versszöveg megfelel a kiválasztott témának;
• Fonetikai tisztaság és a beszéd nyelvtani helyessége;
• Művészet és az olvasás eredetisége.

7. A Verseny értékelése és jutalmazása:
A zsűri az előírt kritériumok szerint értékeli a teljesítményt. A legjobb munkákat elküldik a Nemzetközi Humanitárius Együttműködésért felelős Oroszországi Szövetségi Hivatalnak (Moszkva) és közzéteszik a közösségi oldalakon és az interneten. Minden résztvevő ajándékok kap emlékbe.

О конкурсе «Ай да Пушкин!» по-русски

Оставить комментарий

Ваш email не будет опубликован.Необходимы поля отмечены *

*

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.